3 Aspecte esentiale pe care trebuie sa le stii cand cumperi cititoare coduri de bare

Posted by

In Romania si oriunde in lume se deruleaza afaceri cu activitati atat de diferite, incat ar fi imposibil de cuprins in cateva cuvinte. Intre acestea, exista cateva domenii foarte importante, in care nu s-ar obtine performanta fara cititoare coduri de bare. Printre acestea se numara domeniul retail, domeniul farmaceutic, dar si mediul financiar-bancar sau industria usoara.

Pentru a identifica, insa, cele mai eficiente modele, dar si pentru a descoperi care sunt elementele esentiale care trebuie luate in calcul inainte de realizarea unei investitii, cei interesati de dispozitivele anterior mentionate trebuie sa aiba in vedere cateva aspecte importante:

Tehnologia de scanare

Pentru inceput, persoanele care isi doresc sa achizitioneaza cititoare de coduri de bare trebuie sa fie atente la tehnologia cu care sunt dotate dispozitivele. De pilda, pe piata exista cititoare laser, dar si cititoare de tip Imager, care sunt printre cele mai populare modele. In acelasi timp, inca se mai comercializeaza si variante mai vechi ale cititoarelor, variante care sunt cunoscute sub denumirea de CCD. Daca cititoarele laser au capacitatea de a capta in mod eficient reflexia codurilor, citindu-le chiar si de o distanta mai mare si din miscare, cititoarele CCD nu pot face acest lucru, motiv pentru care sunt recomandate indeosebi pentru magazinele micute, de cartier, unde nu este nevoie de o deplasare continua pentru scanare.

Capacitatea de decodare

Pentru a descoperi daca cititoarele sunt potrivite pentru o anumita activitate si pentru anumite tipuri de coduri, cei care isi doresc sa faca o astfel de achizitie trebuie sa stie ca exista cititoare cu tehnologie de scanare liniara – 1D, dar si cititoare care pot citi atat 1D, cat si 2D. Primele modele au capacitatea de a inregistra doar simboluri unidirectionale, destul de simple, care sunt formate exclusiv din siruri de numere/linii verticale, negre, pe cand celelalte modelele sunt mult mai bine dezvoltate – functioneaza atat bi, cat si omnidirectional, avand capacitatea de a scana din toate unghiurile, intr-un timp foarte scurt.

Tipuri de conectivitate la cititoare coduri de bare

Pentru a functiona in parametri eficienti, cititoarele sunt intotdeauna conectate la un calculator. Ceea ce depinde insa de cumparatori este daca isi doresc device-uri cu fir sau device-uri wireless. Fara indoiala, cele de tip wireless sunt mult mai eficiente si mai practice, putand fi folosite pe o arie mult mai mare, in detrimentul cititoarelor care sunt restrictionate de lungimea cablului conectat la calculator.

Dincolo de elementele mentionate mai sus, portabilitatea, rezistenta, dar si tipurile de coduri de bare suportate sunt si ele detalii foarte importante in ceea ce priveste investitia. Dispozitivele mobile sunt foarte practice si eficiente, totodata, ajutandu-i pe cei care le folosesc sa economiseasca timp pretios. Pentru detalii si oferte complete consultati oferta pe www.e-barcode.ro