Cele mai bune tipuri de vin

Posted by

Podgoriile din anumite regiuni ale lumii cu soiuri de struguri cunoscute în întreaga lume au ajuns la acest nivel de faimă datorită controlului calității și a cultivării atente a viței de vie. Cele mai bune tipuri de vin sunt cele cu istorie îndelungată unde soiurile au fost cultivate în diverse regiuni și condiții climaterice și totuși calitatea produsului obținut a fost întotdeauna foarte bună. Când vine vorba de aceste tipuri de vin, le putem clasifica destul de ușor după culoare. Astfel:

  1. Vinul roșu își are printre cei mai de seamă reprezentanți Cabernet Sauvignon-ul, probabil cel mai cunoscut sortiment la nivel mondial. Acestuia i se alătură Pinot Noir. Soiul acesta de strugure este ceva mai sensibil și mai dificil de cultivat ori tocmai raritatea îl face de apreciat. Un al treilea reprezentant de marcă este Merlot, cel mai consumat vin la nivel mondial datorită calității și prețului accesibil.
  2. Vinurile albe sunt la fel de bine reprezentate la nivel global. Printre cele mai cunoscute se numără Chardonnay-ul, întotdeauna o alegere excelentă pentru un fel de mâncare bazat pe pește sau carne de pasăre. Sauvignon Blanc, originar din Franța este acum cultivat chiar și în Noua Zeelandă. Riesling, originar din Germania, este cel mai bine asociat cu peștele, în special rețetele din bucătăria japoneză.

Acestea sunt cele mai cunoscute tipuri de vin la nivel mondial. Desigur, dacă ar fi să creem o listă completă care să includă toate celelalte variante celebre, acest articol ar deveni kilometric. Există nenumărate alte soiuri cu o îndelungată istorie și o tradiție a calității. Puteți găsi aici un articol pe această temă care dezvoltă pe larg subiectul.

Vinul este o băutură cu o istorie îndelungată și din fericire, avansul tehnologic care a dus la îmbunătățirea controlului calității nu a însemnat pierderea tradițiilor viticulturii. Pe site-ul cramahistria.ro puteți găsi o varietate de vinuri roșii, albe și rose precum și o sursă de informații utile, atât pentru pasionații în domeniu cât și pentru cei aflați la început de drum.