tineri

Opinii diferite, oameni diferiti

Posted by

Nu stiu ce parere aveti voi despre acele spoturi publicitare, ce in mare parte le gasiti pe YouTube, despre studiourile de videochat, dar eu una am fost putin surprinsa… sa spunem asa. Un anumit studio videochat Bucuresti isi prezenta afacerea, ca si cum ar fi prezentat locatia unui hotel, camerele acestuia. Daca privim dintr-o cu totul alta postura probabil ca ne putem imagina ca si acestea ar cam face referire tot la camerele de hotel, dar cu totul alt scop. Si nu cred ca este cazul sa dezbatem exact aici acest subiect.

In plus mai toata lumea stie despre ce este vorba si nu mai avem nevoie si de alte explicatii. Pana la urma nu-i chiar atat de rau, dintr-un singur punct de vedere – totul sa fie legal. In momentul in care vorbim despre o afacere legala, parca nu mai are acel impact, pe care l-am putea descoperi atunci cand ne asteptam la lucrurile mai putin bune. Cu siguranta se vor gasi unii carcotasi care vor spune ca in tara asta nimic nu-i bun, dar atat timp cat exista:

  • locuri de munca legale;
  • un salariu legal;
  • cu siguranta se vor gasi si persoane care sa lucreze pentru astfel de afaceri.

Nu ne mai putem ascunde ca lucrurile sunt perfecte, avand in vedere toate grozaviile pe care le poti intalni la fiecare pas. Si nu-i de mirare ca astfel de afaceri isi fac din ce in ce mai mult loc pe piata. Poate ca nimic nu este intamplator, chiar daca avem senzatia ca toate lucrurile rele ne coplesesc exact atunci cand avem deja probleme. Sunt curioasa cati dintre voi vor avea curajul sa discute despre altfel de lucruri si cati vor ignora, ca de obicei, ce se intampla.

Desi avem impresia ca traim intr-o societate moderna, adeseori uitam de faptul ca aceasta este si foarte complexa si in mare parte suntem tentati sa judecam. Iar daca nu avem darul de a judeca tot ce se intampla in jurul nostru, ei bine avem foarte dezvoltat simtul apartenentei . Si chiar nu-i atat de placut, intrucat unele lucruri sau obiecte nu le poti obtine oricat ai incerca, deoarece nu iti apartin si nici nu iti vor apartine.

Cred insa ca ar trebui ca mai intai de toate sa ne mai educam putin cu privire la tot ce se intampla in jurul nostru. Astfel nu vom mai avea un comportament neadecvat atunci cand auzim sau suntem de fata cand se intampla anumite lucruri. Si cu toate astea ar trebui sa ne obisnuim in a accepta anumite situatii, cel putin in limita bunului simt.

Chiar ma intrebam cand vor accepta oamenii si vor intelege ca obiceiurile si tehnologia se schimba in fiecare zi, de altfel nu ar mai trebui sa ne mire nici micile locuri de munca ce apar peste noapte. Pana la urma fiecare dintre noi este liber sa aleaga orice slujba isi doreste. Si fiecare este constient de locurile de munca la care vor sa mearga in fiecare zi si din care vor sa isi castige existenta.