Unele lucruri sunt imprevizibile

Posted by

Ma intrebam cat de multe lucruri se pot intampla intr-o singura zi, partea interesanta apare exact atunci cand ne gandim la intreaga lume. E putin cam greu si in acelasi timp ciudat sa iti dai seama cat de multe lucruri se pot intampla in toata lumea. Sincera sa fiu nu cred ca vom intelege vreodata dimensiunea acestora. Multi s-ar indrepta sa asimileze toate aceste lucruri cu anumite stari pe care uneori nu le poti defini, cum ar fi starile de placere si relaxare.

Si, ei bine, nu trebuie sa va ganditi la nu stiu ce vibratoare sau magazine de sex shop, caci nu este cazul, dar anumite stari chiar nu au termeni prin care sa-i poti descrie. Un astfel de exemplu ar fi reprezentat de furie sau de teama. Credeti ca veti putea descrie complet si in totalitate ceea ce simtiti cand sunteti furiosi sau mai degraba actionati din impuls fara sa mai aveti vreun control asupra aceea ce se intampla.

Cred  ca ar fi foarte interesant ca cineva sa analizeze aceste situati si sa ne spuna cu exactitate ceea ce poate reprezenta un moment de furie. Cu totii suntem tentati sa spunem ca in astfel de momente suntem perfect constienti de comportamentul nostru si ca ne putem controla, insa situatia se poate schimba cand esti pus in fata faptului implinit. Indiferent cat de bine putem sa ne controlam exista o doza de adrenalina, pe care nu o poti nega si nici nu o poti controla.

Daca ai reusi sa-ti analizezi furia in momentele de exces, cel mai probabil ca vei stii ce trebuie facut in astfel de cazui. Si cred ca ar fi fost mult mai interesant daca ar fi aparut atrat in offline cat si in online spoturi despre cum sa-ti potolesti furia. Furia poate fi responsabila pentru foarte multe lucruri urate, de aceea este bine ca de fiecare data sa evadezi sau sa te indepartezi de ceea ce inseamna furie si ceea ce poate produce aceasta. Cam exact acelasi lucru se intampla si cu cealalta senzatie, teama.

Nu o poti opri si nici nu o poti controla, doar poti sa faci anumite lucruri pentru a o putea indeparta, dar aceasta metoda nu este deloc usoara sau simpla. In principal ar trebui sa va adresati unei persoane specializate care sa se ocupe de teama voastra. Si poate ca ar fi mult mai important sa va informati cu privire la acele subiecte care va framanta si de care poate aveti teama. Dar in cea mai mare parte lucrurile se pot rezolva cu ajutorul unui psiholog.

Poate ca ar fi mult mai interesant daca ne-am implementa aceasta situatie si ne-am obisnui ca un psiholog face parte din viata noastra si ne poate fi de un real folos, in special in acele momente in care ne cautam linistea. Probabil ca vom mai avea multe de acumulat, in principal ar trebui sa fim mult mai deschisi cu ceea ce inseamna informarea si verificarea informatiilor din mai multe surse.