Spoturile publicitare si campaniile aferente

Posted by

Cred ca la inceputul acestei saptamani am avut parte de o mica surpriza. De fapt am dat peste o chestie care la prima vedere nu m-a miscat in nici un fel sau poate ca eu am fost prea obosita ca sa observ micile detalii. Surpriza de care aminteam mai devreme este legata de un spot publicitar pentru campania realizata de LIDL.

Si asa cum am spus si mai devreme nu am luat deloc in seama spotul publicitar pana cand o amica m-a intrebat daca imi place spotul si mai cu seama daca am fost atenta la vocile de pe fundalul spotului. I-am raspuns ca nu mi se pare nimic iesit din comun, ba mai mult sunt expresii si secvente care au mai fost folosite de-a lungul timpului pentru a promova anumite lucruri.

Pana si mesajul mi se pare unul destul de banal avand in vedere ca mai toate spoturile publicitare pun accent pe acelasi obiectiv – familia. Nu cred ca raspunsul pe care i l-am dat prietenei mele a multumit-o, caci zambetul ei larg a cam disparut de pe fata. Apoi cu o urma de regret in glas mi-a spus ca vocile care se aud pe acel spot sunt ale Inei si Carla’s Dreams.

Mai apoi a adaugat furioasa ca nu sunt deloc atenta la ceea ce se intampla in jurul meu si ca poate ar fi trebuit sa deschid ochii mult mai mult si sa nu mai traiesc in bula mea. Nu am crezut ca aceasta poate fi atat de suparacioasa pe o chestie atat de simpla. Si mai mult decat atat nu credeam ca o va deranja atat de mult opinia mea in legatura cu acest spot si aceasta campanie.

Iar referitor la asta nu mi se pare nimic iesit din comun si asa cum am spus si in paragraful de mai sus am tot vazut in ultimii ani astfel de campanii, iar mesajul acestora a fost cam acelasi. In alta ordine de idei nu inteleg de ce ar fi trebuit sa fiu surprinsa de asta. In fine sper ca in scurt timp sa gasesc o explicatie logica a ceea ce mi-a transmis prietena mea, iar pana atunci am sa va las in compania respectivului spot publicitar.