De ce anumite reclame nu ne atrag?

Posted by

Ma intreb oare ce fel de sentimente va trezesc voaua reclamele in momentul in care le priviti? Eu am invatat ca anumite lucruri nu se vor schimba, dar se pot interpreta diferit. De fapt fiecare persoana vede in felul sau, percepe si interpreteaza in felul sau, insa sunt lucruri pe care nu am reusit sa le inteleg niciodata.

Spre exemplu de ce anumite reclame mai lungi te tin captiv pana la finalul acestora? Mai ales cele dedicate publicului feminin. Aceasta ar fi una dintre intrebari, mai apoi as putea spune de ce intotdeauna femeile sunt atrase de reclamele mai sensibile, ca sa nu mai vorbim despre cele in care se regasesc animalute sau copii.

In plus am mai observat si faptul ca barbatii nu s-ar uita la reclame daca nu sunt despre bere sau sporturile lor preferate, iar chestia asta o puteti regasi la majoritatea barbatilor. Nu trebuie sa fii un expert in observarea lucrurilor si a aspectelor din jurul tau ca sa-ti dai seama de asta.

Pe de alta parte mai sunt si copiii care reactioneaza in mod diferit. Nu stiu daca ai avut vreodata initiativa sa privesti un copil cand priveste diverse reclame ce ii plac, dar ar trebui sa fiti atenti la:

  • fata copilului (mimica lui se schimba de la o secventa la alta a respectivului spot);
  • pozitia corpului (ai fi surprins sa vezi de cate ori se stramba cel mic sau cum ramane pironit in acelasi loc);
  • agitatia mainilor/picioruselor (in functie de actiunea reclamei acestia sunt fie prea cuminti, fie foarte neastamparati);

Daca veti analiza toate aceste aspecte veti intelege cateva lucruri importante. In primul rand veti intelege de ce ne atrag anumite reclame si de ce pe altele le uram si schimbam postul tv cat mai curand. Insa, probabil, stiti si voi foarte bine – reclama este si va ramane sufletul comertului.

De tine tine insa daca accepti sau nu sa privesti acele spoturi. Si pentru ca de fiecare data ma raportez la mine atunci cand scriu despre lucrurile care imi plac de data aceasta am sa va spun ca imi plac reclamele lungi, care sunt capabile sa-mi transmita diverse emotii.

Nu stiu daca si tu esti de aceeasi parere, dar te las sa vezi urmatoarea reclama. Sper ca iti place si ca-ti face ziua mai frumoasa, mai inspirata.