O lectie de respect fata de educatie

Posted by

Astazi am vazut o reclama foarte inteligenta ce m-a facut sa-mi amintesc de o perioada foarte placuta din viata mea. Nu mi-am imaginat vreodata ca voi da peste o reclama care sa promoveze sistemul de invatamant si in special profesorul. Stati putin sa nu va imaginati ca clipul asta l-am vazut in Romania. Nici atat!

Nu cred ca statul roman poate fi atat de inteligent. In plus, aici invatamantul nu prea este sustinut si nici cultura nu prea a dat semne in ultima perioada ca in acest sector lucrurile se vor schimba. Si ce ma deranjeaza cel mai rau, aici la noi, este faptul ca am uitat de cei sapte  ani de acasa. Nu mai avem respect, nu mai avem rusine si nu mai avem nimic din tot ceea ce tine de unicii 7 ani de acasa, cei mai importanti pentru fiecare persoana in parte.

Poate ca ar trebui sa mai luam cateva lectii si de la altii si poate ca in acest fe ne vom schimba comportamentul. Nici nu-mi vine sa cred ca intr-o tara nu foarte dezvoltata, respectul este o caramida fundamentala pentru comportamentul uman al respectivilor cetateni ce o locuiesc.

Cat despre noi cred ca mai avem foarte multe de invatat si nu numai la acest capitol ce tine de respect, sapte ani de acasa sau maniere. Mai intai de toate trebuie sa ne recunoastem toate acele greseli ca mai apoi sa putem sa incepem sa ne dezvoltam. Dar asta este mai avem foarte mult pana departe si cine stie daca toti oamenii vor aceste lucruri, caci nu pare acelasi lucru, nici macar cu tipul de schimbare, pe care ni-l dorim.