Un alt tip de spot publicitar

Posted by

Imi plac reclamele geniale si mai mult decat atat imi plac mesajele reclamelor. Stiu ca pare putin cam deplasat subiectul asta privind reclamele, dar avand in vedere ca toata lumea se fereste de reclame si mai cu seama sunt persoane ce schimba canalul tv imediat ce se anunta pauza de publicitate, eu trebuie sa spun ca nu sunt asa.

Cel putin daca am parte de reclame care sa ma atraga si care sa ma faca sa le indragesc nu ma sfiesc sa le vad si in cele din urma sa-mi formulez pareri despre acestea. In fine, stiu ca in tara asta reclamele nu sunt cele mai bune, iar pe unele de-as putea sa le sterg cu o guma de sters as face-o fara sa ma gandesc. Cu toate astea am observat cateva lucruri pentru reclamele din strainatate:

  • se cauta personalitati prin care sa se promoveze diverse bunuri sau obiecte;
  • se cauta o imagine pentru produsul respectiv;
  • mesajele publicitare sunt de cele mai multe ori motivationale;
  • tot ce tine de sunet, imagine si mesaj sunt bine inchegate, astfel incat sa nu se observe discrepante;

In cele din urma reclamele bine gandite sunt intotdeauna interesante, ba mai mult decat atat unele sunt atat de bine realizate, incat ai impresia ca te-ai uitat la un film de scurt metraj. Poate ca nu toata lumea se uita la astfel de lucruri, dar daca aveti placerea sa reflectati la ceea ce priviti zilnic in fata televizorului veti observa ca o mare parte din timp este dedicat spoturilor publicitare.

Da stiu ca nu pare chiar asa, dar de cate ori s-a intamplat sa va uitati la un film sau la o emisiune, iar acea emisiune sa fie intrerupta de nenumarate spoturi publicitare. Oricum eu am ramas atrasa de acele reclame care au in spate o imagine, un brand care sa se asocize cu imaginea respectivului produs. Nu stiu daca sunteti de aceeasi parere ca si mine, dar cu siguranta in aceasta directie sunt cateva diferente.