Un gest frumos, o mana de ajutor

Posted by

Niciodata nu m-as fi gandit ca pot gasi atat de multe lucruri frumoase intr-o tara nu tocmai bogata asa cum este India. Si nu ma refer la acei actori celebrii si bogati ce-si traiesc vietile in centru oraselor bogate, ci ma refer la periferia oraselor si la acei oameni obisnuiti. Acei oameni care au lipsuri financiare ca si oamenii de pe aici de pe la noi, dar care au demonstrat in nenumarate randuri ca pot fi mult mai umani decat noi.

Poate ca a lor credinta le ofera acest caracter uman pe care l-au dezvoltat de-a lungul timpului. M-as fi bucurat foarte mult daca astfel de exemple ar fi avut loc si la noi sau mai bine spus daca exemplele pozitive ar fi fost mult mai mult promovate.

Si desi am vorbit permanent despre lucrurile frumoase care se intampla in jurul meu, parca tot nu este suficient. Si probabil ca voi in acest moment nu prea intelegeti mare lucru, dar pentru a ma face cat mai usor de inteles am sa las putin mai jos clipul care m-a facut sa scriu acest articol.

Oare cat poate costa un simplu gest ca cel realizat mai sus? In mare parte nimic, caci in unele lucruri chiar nu avem nevoie de bani, ci mai bine spus de bunavointa noastra. Ma intreb oare cati dintre noi s-au gandit ca pot realiza astfel de lucruri simple? Din pacate nu cred ca foarte multi si uite asa ajungem la acea stare de nepasare pe care o negam cu inversunare.

Probabil ca ar fi fost mult mai util daca as fi gasit ceva bun pe aici prin imprejurimi, doar ca uneori mi-e atat de greu sa gasesc ceva bun am ajuns sa ma las pagubasa. Sincer n-as vrea sa spun ca in utima perioada am gasit numai lucruri urate, josnice si care nu au nici un efect bun asupra societatii. Dar cum nepasarea este la ea acasa prea putine lucruri se pot schimba.